پروفسور محمود گلابچی

محمود گلابچی استاد تمام (پایه 60) در دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران و بنیان ­گذار موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس است. او مولف، محقق و استاد در رشته­ های معماری و عمران دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبا و مهندسی عمران پردیس دانشکده­ های فنی در دانشگاه تهران است.

زندگی و تحصیلات

محمود گلابچی متولد 30 مرداد 1336 در مشهد است و تحصیلات خود را در همین شهر از سال 1342 آغاز کرد و در سال 1354 با رتبه نخست در استان خراسان از دبیرستان شاهرضا فارغ التحصیل شد. او تحصیلات عالی خود را در دانشکده فنی دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال 1359 موفق به اتمام دوره کارشناسی و در سال 1362 موفق به اتمام دوره کارشناسی ارشد با رتبه اول در رشته مهندسی عمران (راه و ساختمان) گردید. به دلیل کسب رتبه اول در دانشکده فنی دانشگاه تهران، عضو هیات علمی دانشگاه تهران گردید و در سال 1372 پس از ده سال فعالیت علمی و دانشگاهی و همچنین تالیف و انتشار کتب و مقالات در زمینه سازه و معماری، جهت ادامه تحصیل در مقطع دکتری به انگلستان عزیمت نمود. محمود گلابچی در سال 1375 موفق به دریافت مدرک دکتری در رشته مهندسی راه و ساختمان با تخصص سازه از دانشگاه لیدز گردید و در سال 1376 نیز فوق دکتری سیستم­ های ساختمانی را با موفقیت در دانشگاه لیدز گذراند.

بخشی از افتخارات، سوابق علمی و اجرایی

محمود گلابچی چهره ماندگار در رشته راه و ساختمان در سال 1389 است و کرسی یونسکو در معماری اسلامی را در سال 1390 دریافت کرده است. او بنیان­ گذار موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس در سال 1392 است. عنوان­ های پژوهشگر برجسته (در سال 1389)، پژوهشگر نمونه (در سال 1388) و مهندس نمونه کشور (در سال 1389) از مقام­ هایی است که به آن دست یافته است. تاکنون 18 کتاب از مجموع بیش از 80 کتاب ایشان به عنوان کتب برگزیده انتخاب شده است.

محمود گلابچی از سال 1362 استاد دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران است و سابقه تدریس در سال های 1993-1996 در دانشگاه لیدز نیز در سوابق او ثبت شده است. از سال 1379 بنیان‌گذار و مسئول رشته‌های تکنولوژی معماری و مدیریت پروژه ­وساخت در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه بوده و استاد نمونه کشور (در سال 1388) است. از دیگر سمت­ های او می­ توان به مدیریت واحد تحصیلات تکمیلی و دکتری، مدیریت گروه ­های فناوری معماری و مدیریت ساخت، عضو شورای علمی و شورای اجرایی قطب علمی فناوری معماری دانشگاه تهران، عضو کارگروه جذب اعضا هیات علمی دانشکده معماری و پردیس هنرهای زیبا در دانشگاه تهران اشاره کرد.

عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان،‌ رئیس شورای فناوری‌های نوین ساختمانی،‌ عضو هیات امنای انجمن مفاخر معماری ایران،‌ عضو کمیته فرهنگ و تمدن شورای انقلاب فرهنگی،‌ مشاور عالی سازمان‌های تخصصی ملی و بین‌المللی در زمینه معماری و مهندسی عمران، مشاور عالی آستان قدس رضوی، سردبیر مجله بین‌المللی فناوری معماری و پایه ­گذار قطب علمی فناوری معماری در دانشگاه تهران نیز در سوابق اجرایی ایشان ذکر شده است.