پروفسور محمود گلابچی
محمود گلابچی در مشهد چشم به جهان گشود و در همین شهر تحصیلات خود را تا دریافت دیپلم (۱۳۵۴- ۱۳۴۲) ادامه داد و در سال ۱۳۵۴ ، از دبیرستان شاهرضا در شرایطی که رتبۀ نخست را در استان خراسان کسب کرده بود، فارغالتحصیل شد. او تحصیلات عالی خود را در دانشکده فنی دانشگاه تهران آغاز و در سالهای ۱۳۵۹ و ۱۳۶۲ موفق به اتمام دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد با رتبه اول در رشته مهندسی عمران (راه و ساختمان) گردید. به دلیل کسب رتبۀ اول در دانشکده فنی تهران، به عنوان عضو هیأت علمی به استخدام دانشگاه تهران درآمد و پس از ده سال فعالیت علمی و دانشگاهی در دپارتمان معماری و انتشار تعداد چشمگیری از مقالات و نیز کتابهای در زمینۀ “سازه و معماری”، در سال ۱۳۷۲ جهت ادامۀ تحصیل در مقطع دکترا به انگلستان نقل مکان نمود. گلابچی در سال ۱۳۷۵ دکترای خود را در رشتۀ مهندسی راه و ساختمان با تخصص سازه در معماری در دانشگاه لیدز انگلستان دریافت نمود و فوق دکترای سیستمهای ساختمانی خود را نیز در سال ۱۳۷۶ در همین دانشگاه با موفقیت به پایان رساند. وی در طول مدت اقامت خود در انگلستان سرفصلهای متعددی را در زمینۀ معماری و مهندسی تدریس نمود.

پروفسور محمود گلابچی
محمود گلابچی از سال ۱۳۶۲ عضو هیأت علمی دانشگاه تهران بوده و در حال حاضر استاد برجسته کشوردر زمینۀ فناوری معماری است. وی به عنوان متخصص بینالمللی در همین حوزه و به عنوان پژوهشگری که میان “معماری و سازه” ارتباط علمی و تخصصی برقرار کرده است، شناخته شده است. او دارای رتبههای دانشگاهی متعددی در دانشگاه تهران و در سطح ملی و بینالمللی بوده است. مدیر واحد تحصیلات تکمیلی و دکترا و مدیریت گروههای فناوری معماری و مدیریت ساخت از آن جمله است.
وی درحال حاضر استاد پایه ۵۵ دانشکده معماری دانشگاه تهران، دارای کرسی یونسکو در معماری (UNESCO Chair in Architecture) ، رئیس شورای فناوریهای نوین ساختمانی، عضو هیات امنای انجمن مفاخر معماری ایران، عضو کمیته فرهنگ و تمدن شورای انقلاب فرهنگی، عضو سازمانها و مجامع بینالمللی متعدد در زمینه معماری و مهندسی ساختمان، مشاور عالی سازمانهای تخصصی ملی و بینالمللی در زمینه معماری و مهندسی عمران، مشاور عالی آستان قدس رضوی و سردبیر مجله بینالمللیJournal of Architectural Technology International است.
محمود گلابچی در دورههای متعدد عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان و رئیس مبحث سوم مقررات ملی ساختمان بوده و تدوین ویرایش مبحث سوم مقررات ملی ساختمان و راهنمای آن را به عهده داشته است. وی همچنین به واسطۀ فعالیتهای علمی خود به مقامهایی چون استاد نمونه کشور (۱۳۸۸)، پژوهشگر برجسته کشور (۱۳۸۹)، مهندس نمونه کشور(۱۳۸۹) دست یافته است.
